Project Ellis

The brief was to extend this quintessential Victorian weatherboard cottage for a growing family of 5. The cottage was re-built to its original glory and a stunning light filled double storey extension was built on the rear to the garden.  Designed for entertaining the kitchen and the living flow into one another with a stunning light void up to the kids play room. A contrast of materials were use for the external walls with reclaimed reds artistically placed and used in conjunction with Silvertop ash vertical cladding.  The project was built in collaboration with Alexandra Buchanan architects and the clients who had a clear vision of their home and were involved in every aspect of the design and build process. This created a harmonious working relationship and a fantastic end result. 

Alexandra Buchanan